subota, 21. prosinca 2019.

U sjećanju – Mirsad Avdić Zrike




Danas nam od Naila stiže vijest iz Jablanice, da je Mirsad Avdić, sa nadimkom Zrike, napustio ovaj, i otišao u neki bolji svijet. Nije sa nama stigao do mature, ali je jedno vrijeme išao sa nama u školu, u b razred.

Avdić Mirsad Zrike, iz naše generacije 65/66, iz prvog b, jučer nas je napustio nakon kraće bolesti.
Otišao je veliki zaljubljenik u fudbalsku igru, koji je istinski živio fudbal svim svojim bićem.
Naši drugovi sa malog fudbala: Kuko, Peda, Mara i ostali, sjeti će se našeg Zrike.
Sahrana je 21.12.19. u Jablanici.
Neka mu je lahka zemlja hercegovačka.
Nail

Berdana se enciklopedijski potrudila da prepozna likove sa slike: Koliko ja prepoznajem: pok. Danilo, rah.Mirsad, Nail, Alija, Mate, rah. Salko, Himzo, Ševko, Leža, Šoše, a lijevo su naši pokojni Ljubomir i Ljubo.

Zrike nam ostaje trajno u sjećanju, rahmet mu duši, i neka mu je lahka zemlja, bosanska i hercegovačka, a prije svega jablanička.

Zahvaljujući Berdani, sačuvano od zaborava, na slici se nalaze:

Prof Burić Alija, Jasmina Medaković Radetić, Milena Čolović Đurasović, Mirsada Patak Muftic, Jagoda Vukoje, Berdana Batlak Malohodžic,Vinka Marinčić Planinić, Mirjana Čolaković Kazazić, Himzo Ćosić, Šefko Buljko, Stjepo Leženić, Suad Šoše (12)
ispod sa lijeva Kuljić Aleksandar, Srećko Šakić, Miroslav Prskalo, Ćorda Predrag, Ahmet Hukić, ispod Zvonko Marić, Salko Lakišić, ispod Mate Brljević, desno Tomislav Cigić, Nail Hindić, Alija Husković,
donji red s lijeva,Ramiz Budim, Ivan Prce, Ljubomir Pašić, Ljubo Radovanović, desno,Pravica Danilo, Avdic Mirsad







Kafa u Bristolu – 12. august 2024.

  Da zabilježimo podatke, barem, kako je to najavljeno iz meteoroliške službe, jutro je još bilo u znaku dvocifrenih temperatura, koje počin...