subota, 25. lipnja 2022.

Susret sa Pedom, 26. maja 2022. godine

 



Na ovoj stranici pridržavamo se tradicije obilježavanja susreta naše raje.

Krajem maja mjeseca, tačnije 26. maja 2022. godine, desio se još jedan susrat na kafi, na terasi hotela Bristol.

Predrag Peda Ćorda je na viber stranici objavi da se nalazi u Mostaru, te da će toga dana, tačno u 10:00 sati, biti tamo na kafi.

Susretu su prisustvovali Peda, Hamo, Vinka i naša neumorma razrednica Dženana.

Ni na ovom susretu nije manjkalo pozitivne energije, koja nam itekako nedostaje u ovim vremenima.

Nekoliko dana kasnije susreo sam se sa Pedom u Fejićevoj, pozdravili se kao najrođeniji, a Peda je rekao da već sutra dan putuje nazad. Bješe nekoliko minuta intenzivne razmjene informacija, a dotakli smo se i magične "kutije od cipela", punoj starih slika iz Mostara, koju još nismo otvorili. 

Zaželio sam mu sretan put nazad i skori ponovni dolazak u Mostar.

(spagos)

petak, 24. lipnja 2022.

Susret na terasi hotela Bristol, 15. juna 2022. godine

 



Dogovor je pao da se na kafi nađu oni koji su stigli u Mostar izvana, oni koji su u Mostaru, a koji mogu, i imaju vremena. Uobičajeni susret koji se odavno priređuje na terasi hotela Bristol, tokom čitave godine, kada nas se na kafi nađe barem troje-četvero, po dogovoru na našoj grupi na viberu.

Ovog puta, 15. juna 2022. godine, na kafu nas je stiglo devetero, što je značajna brojka nakon skoro tri godine od proslave 50. godišnjice mature, pošto je prethodna dva ljeta korona pandemija jedva dozvoljavala nešto slično.

Susret na kafi nam je uveličala i naša draga razrednica Dženana.

“Nas devetero, ukupno 650 godina” izračuna Goran u jednom trenutku. Htjeli, ne htjeli, to nam je realnost trenutka. A za nekog radoznalog sa strane, izgledali smo kao grupa mlađa barem 477 godina, (9x53).

Da nabrojimo redom: Ljiljana, Hamo, Goran, Dženana, Vinka, Juso, Smail, Berdna i Mirjana.

Nije nam nedostajalo ni razgovora, ni priče, ni smijeha, a bogami ni cirlika nakon nekog dobrog, ispričanog vica. Dva sata punjenja baterija jednom dobrom, pozitivnom energijom, koja će nas sigurno držati do neke nove prilike i nekog novog susreta.

Ako ne bude kakvih novih “sranja”, nadamo se susretu na proslavi 55. godišnjice mature, u ljeto 2024. godine.

Dotle želimo da se svi oni, koji se nađu u Mostaru u narednom periodu, jave na viber grupu, kako bi se mogao upruiličiti još koji susret tokom ovog ljeta.

Svima puno dobrog zdravlja i što više pozitivne energije, koju uzimajte u svakoj prilici, i širite oko sebe kad god imate priliku. Energija nikad ne nestaje, samo joj se mijenja oblik. To nam je u ovim vremenima najvažnije, a uostalom i po vokaciji smo (elektro)energetičari.

Lijep pozdrav

Smail Špago

Kafa u Bristolu – 12. august 2024.

  Da zabilježimo podatke, barem, kako je to najavljeno iz meteoroliške službe, jutro je još bilo u znaku dvocifrenih temperatura, koje počin...