ponedjeljak, 20. rujna 2021.

U sjećanju: Ramiz Budim

 









Ovih dana nas je iznenada napustio školski kolega Ramiz Budim. Išao je sa nama četiri godine u elektrotehničku školu u EMŠC Mostar. Tokom školovanja sa nekim kolegama je dane mladosti proveo u Đačkom domu Dule Mučibabić u Mostaru. Zajedno smo maturirali 1969. godine.

Nakon mature studirao je sa nama, i nakon uspješnog studija vratio se i zaposlio u rodnoj Jablanici.

Proslava Pedeste godišnjica Mature, 2019. godine, nas je ponovo okupila, kako u Mostaru, tako i na društvenim mrežama, pa smo mogli izmijeniti i dosta ličnih informacija. Mnogo takvih informacija Ramiz je podijelio na našoj grupi na viberu, uvijek na svoj lični način. Saznali smo da je ljubitelj zdravog života i zdrave hrane, što je bio predznak jednog dugog i zdravog života.

Rad oko kuće u Jablanici, uredna bašta, cvijeće, povrće, voće, bili su najčešći motivi negovih fotografija.

I onda odjednom vijest, kao grom iz vedra neba. koju smo svi primili sa nevjericom.

Ramiz nas je napustio. Korona!

U ime svih nas, koji smo razasuti širom bijela svijeta, i onih koji nisu mogli prisustvovati, poslijednjem ispračaju su prisustvovali Juso Katica, Himzo Ćosić, Hamo Kuko i Nail Hindić.

Juso nam je napravio nekoliko fotografija, a raja su na svoj način izražavali riječi saučešća, rahmeta i pokoja duši našem Ramizu. Berdana mu je pripremila buket crvenih, Bečkih ruža, makar virtuelno.

Uz sjećanje na našeg Ramiza riječi:

Nek ti je lahka zemlja Jablanička, dragi naš Ramize!

U sjećanju: Maturaniti elektro škole EMŠC Mostar, generacija 1965- 69.

Nema komentara:

Objavi komentar

Kafa u Bristolu – 12. august 2024.

  Da zabilježimo podatke, barem, kako je to najavljeno iz meteoroliške službe, jutro je još bilo u znaku dvocifrenih temperatura, koje počin...