srijeda, 26. listopada 2022.

Na kafi pred Bristolom, 26. oktobra 2022. godine – Družba mala, ali odabrana

 




Berdana se juče kratko javila: U Mostaru sam, i za kafu sam pred Bristolom. Javite u koji dan, i u koliko sati.

Nakon kratkih konsultacija na viberu, pade dogovor, srijeda 26. oktobar 2022. godine, u 10:00 sati, mjesto uobičajeno, staro, već tradicionalno, terasa hotela Bristol. Pa ko je u Mostaru, i ko može.

Gledajući slike u prilogu, nabrojaćemo prisutne s lijeva na desno. Alija, razrednica Dženana, Vinka, Ljiljana, Berdana, Goran i Peda.

Nakon pojavljivanja slika na viberu, po običaju počeli su se redati komentari:

Nadežda Pavićević: Fino, baš vam zavidim!

Vinka Planinić: Berdana pošalji sliku

Milena Đurasović: Eh, da sam ptica i da imam krila...

A onda se Vinka javila iz maslinjaka, slikom sa berbe maslina, uz komentar: Masline slabo rodile.

Naravno, slijedila je slika na kojoj su Vinka i Berdana, uz komentar “Prave cure” kako ih je nazvala razrednica Dženana.




G se zahvalila Vinki na pažnji sa konstatacijom da su njene smokve bile predivne, a da će joj masline dogodine bolje roditi, jer je tako nesebična. Dakle, Živi bili, pa dočekali masline i u narednoj godini.

Lidije je komentarisala slike riječima: Lijepo vas je vidjeti, rado bih se pridružila, ali znate onu “teža lakšu priteže”. Uživajte.

Nadamo se da ta “teža” bije nešto baš preteško. I dodala, preve vesele cure!

Razrednica joj se zahvalila riječima: Nek si ti sa nama Lidija, dobro, mi smo optimisti, biće još susreta...a Lidija joj se zahvalila na lijepim riječima.

Povratnica u kanadu Mirjana Kazazić je dala svoj komentar: “Divno vas je vidjeti zajedno. Vaše raspoloženje se evo osjeća i ovamo preko bare i podsjeti me na pozdrav od naših rođaka na polasku iz Mostara “brzo će Maj samo što trepneš, eto vas ponovo u Mostaru”.


Ovo su bili oni brzi komentri, koji su se na viberu pojavili odmah nakon postavljanja slika.

Po običaju, biće ih još, i sve ćemo ih ovdje postaviti.

Koliko se moglo vidjeti sa lica prisutnih, svi su puni neke pozitivne energije, jer se tradicija nastavlja, a nastaviće se i u narednom periodu. Naravno, uz neka nova lica, koja dođu u Mostar, ili nađu vremena za jedno ovakvo druženje.

Ne bih lično trošio puno riječi na komantarisanje.

Ovakva druženja nas drže i držaće nas još dugo, dugo vremena. Dok bude nas!


Prilog: tri fotografije sa današnjeg susreta, koje su samo na prvi pogled iste, svaka ima barem jedan mig, ili drugačiju gestu.



Fatima: Drago malo odabrano drustvo , divni ste , lijepo vas vdjeti i ostaje mi samo zal za druzenjem ali zivim u nadi da cu se nekad moci pridruziti . Ove dvije cure su prave " nedaj se generacijo" . Svima iskreni i lijepi pozdravi

Goran: Bravo za naseg putopisca, iako ne putujemo. Smajo ti si nas i Evlija i Čelebija...

Dženana: Fala Bogu,da smo ipak suvislo govorili u tom momente,jer bi nas Smail metno u novine.Ja sam se napunila divnim emocijama i krasnim sjecanjima,pa kad mi je ovako fino,ne mislim jos

Pa! Hvala Evlija Čelebija!

Berdana: Ne bih da vas " drażim" ,ali red je da se pohalimo Vinkinim dobročinstvom,žene su dobile po kesu smokava,a mi se ko prave śkrtice nismo sjetile da počastimo naše kolege

Alija: Nije vam to uopšte greška. Vjerujem da i Goran i Peda isto misle. Duša se napunila, a stomak je lako napuniti. Hvala na prelijepom druženju.

Juso: Lijepo da je dogovor pao da se ide u Grude, kad bude lijepo vrijeme, a nismo se mogli dogovoriti da odemo u Jablanicu, a bilo je i ljepših vremena

Dženana: Mnogo si nam falio Jusufe,jer ti si nasa pokretacka snaga(spiritus movens ) i ne znam,da ti nisi tako savjestan,ne bismo drugi bas tako uspjeli.Ovaj put ppravdan izostanak a dalje se snalazi.Pozdrav veliki


(Maturanti EMŠC, generacija 1965-1969:)


Nema komentara:

Objavi komentar

Kafa u Bristolu – 12. august 2024.

  Da zabilježimo podatke, barem, kako je to najavljeno iz meteoroliške službe, jutro je još bilo u znaku dvocifrenih temperatura, koje počin...