srijeda, 31. srpnja 2019.

10 godina mature 1979. godine

Nažalost, sa proslave desete godišnjice mature, nemamo sačuvane ni jedne slike.
Sastali smo se 26. maja 1979. godine pred školom, a prozivku si izvršili razrednici Ivan Babić - Babo za a razred i Dženana Krpo - Mulić sa b razred. Jedna delegacija je otišla da posjeti grobove do tada preminulih školskih drugova i profesora.
Prvi put smo pred rajom iz škole govorili o proteklom periodu od 10 godina nakon škole. Mnogi su završili fakultete, našli posao, oženili se i dobili djecu. Život je tek bio pred svima.
Iz škole smo krenuli na Partizansko groblje i znam da sam ja lično tamo napravio nekoliko foto snimaka, kasnije izradio fotografije, međutim, odnio ih je vihor rata. Bilo bi dobro kad bi neko u svojoj arhivi pronašao barem koju fotografiju sa proslave te godišnjice.
Uveče smo se sastali u Plavom restoranu hotela Neretva, koji se ustvari nalazio ispod Titove vile.
Večera, razgovor, zabava do kasno u noć. Uz nas je bilo i nekoliko profesora.

Od svih uspomena ostao je samo pisaćom mašinom otkucan poziv na proslavu, koji je ostao sačuvan zahvaljujući Lidiji Mazal . Družijanić, i ispod poziva, članovi organizacionog odbora za a razred Ekrem Pavlović, rah. Azer Sirko i Smail Špago.


a kao ilustracija, slike iz 1979. godine: hotel Neretva i vila, i Musala.

hotel Neretva i vila, 1979.

Musala i Razvitak, 1979.

Nema komentara:

Objavi komentar

Kafa u Bristolu – 12. august 2024.

  Da zabilježimo podatke, barem, kako je to najavljeno iz meteoroliške službe, jutro je još bilo u znaku dvocifrenih temperatura, koje počin...