nedjelja, 21. svibnja 2023.

Nada, četvrti put u Nepalu

 



Naša Nada Kahvo Tuta nas je i obradovala i iznenadila njenim fotografijama iz Nepala. Nakon što je objavila prve dvije fotografije, očekivali smo da će napisati da je to jedno turističko putovanje, kakva se nude za one koji mogu, i kojima nigdje nije daleko.

Međutim! Iza ovog putovanja se krije nešto sasvim drugo, nešto što je sve nas, koji smo pročitali Nadinu poruku, ostavila iznenađenim i zadivljenim. Ali i ponosnim!







Ja sam davno planirala da ídem u Nepal i Tíbet kada se penzionišem. Nisam čekala penziju već se uputila za Nepal prije 10 godina poslije čitanja knjige “ A little princess”. Od tada skupljam pare na razne načine. Prije 10 godina sam prvo put volontirala u jednom domu za siročad i napuštenu djecu i u školi u istom selu. Organizacija koja vodi taj program je iz Australije, SCAI. Dona cuja je išla za razne projecte; izgradnja škole, sponzorovanje djece, kupovina krava, proteze za dečka koji nema noge od koljena dole, sponzorovanje nastavnika u skoli, paketi krpenih uložaka za djevojcice, pomoć poslije potresa 2015…..poslije se to proširilo na sponzorovanje dvoje djece iz drugog doma, pomoć budističkom manastiru za žensku djecu (vecina njih su izbjeglice iz Tibeta i dobar broj tih “nuns” su siročad.

Ovo mi je četvrti dolazak u Nepal.

Ove dvije slike su sa mog prvog putovanja, prije 10 godina.

Pozdrav

Nada”





Nado hvala ti u ime svih nas iz grupe maturanata, zajedno sa razrednicom.

I Bog ti je dao pravo ime: Za mnoge ljude u sijetu: NADA umire zadnja, i dok je u njima nade, dotle ima i života, pa u kakvoj god se teškoj životnoj situaciji našli.

RESPEKT!

-:-:-:-

Naravno, Nadino putivanje i javljanje iz Nepala je kod nekih od nas pobudilo sjećanje na neka naša vremena, kada nam su nam i Nepal i Katmandu, u koje su odlazili i svjetske promi ličnosti, ali i svjetski hipici, i bile vrlo daleke destinacije

U naše vrijeme u kinima je prikazivan film "Kathmandu", koji je snimljen 1969. a u naša kina stigao koju godinu kasnije. Pamtimo ga po ulozi Jane Birkin, koja nam je ostala po sjećanjuni iz filma "Blow Up", ali nam je bez sumnje ostala poznatija po pjesmi "Je t'aime... moi non plus" koju je snimila zajedno sa Serge Gainsborgom, na koju smo plesali najljepše "stiskavce" onoga vremena.


Katmandu (Les Chemins de Katmandou) è un film del 1969 diretto da André Cayatte.

Il soggetto è tratto dal romanzo Les Chemins de Katmandou di René Barjavel.

Katmandu (Les Chemins de Katmandou) je film iz 1969. u režiji Andréa Cayattea.
Tema je preuzeta iz romana Les Chemins de Katmandou Renéa Barjavela.

Bilo je to naše vrijeme.

(Maturanti EMŠC 1965-69)


Nema komentara:

Objavi komentar

Kafa u Bristolu – 12. august 2024.

  Da zabilježimo podatke, barem, kako je to najavljeno iz meteoroliške službe, jutro je još bilo u znaku dvocifrenih temperatura, koje počin...