utorak, 13. kolovoza 2019.

Naše priče: Skok sa Carinskog mosta





Pred kraj školske godine 1965/66, u kojoj smo završavali prvi razred Elektrotehnike, stajao sam sa kolegom Emirom Hujdurom ispred hotela Bristol, kada smo u jednom momentu vidjeli gužvu na Titovom mostu. Odmah smo otišli do mosta i pogledali nizvodno, prizor je bio malo neobičan, djevojka u crnoj školskoj kecelji lagano pliva i kod Bunura sama izlazi iz vode. Ne sjećam se je li joj neko pomagao, ali niko nije ni skočio za njom. Plivala je od Carinskog mosta, kako smo kasnije saznali, da se radi o učenici iz Eektrotehnike, koja je išla u školu u stariji razred isprad nas, te da je skočila, ali ne sa mosta, zbog nekog keca kojeg je dobila u školi.
Događaj sam po sebi i nije posebno interesantan, makar u ovom dijelu koji smo nas dvojica vidjeli. Ali sutradan postaje za nas značajniji, jer se u našem razredu odvija nastavak priče.
Na satu prof. Šime Soldo, koja je zbog loših ocjena htjela našem pokojnom kolegi Tvrtku Bokšiću zaključiti keca iz Fizike, desilo se nešto fantastično. Naša učionica je bila u prizemlju, najbliže Carinskom mostu. Nakon Šimine priče Tvrtko se ustaje i kroz otvoren prozor iskače vani, uz komentar da će se ubiti, odnosno skočiti u Neretvu. Mi smo se svi nagurali pored prozora i gledali ga kako ide do sredine mosta i diže nogu, kao da će se popeti na ogradu.
Vidjela je to i Šima, panično uzviknula u svom stilu “Nu mali Boga ti, zovite ga, dat ću mu dva”.
Siguran sam da Tvrtko nije mislio skočiti, ali je to super odigrao i zasluženo izvukao dvicu.


(Goran Ćatić)

Nema komentara:

Objavi komentar

Kafa u Bristolu – 12. august 2024.

  Da zabilježimo podatke, barem, kako je to najavljeno iz meteoroliške službe, jutro je još bilo u znaku dvocifrenih temperatura, koje počin...