utorak, 6. kolovoza 2019.

Proslava 50 godina Mature, 6. juli 2019.

Konačno je došao i taj dugo očekivani dan. Malo nam je raspoloženje u početku pomutila vijest da nas je dan prije svečanosti napustio naš školski kolega Salko Lakišić. Spontano smo se nas nekolicina dogovorili da prije svečanosti odemo u Šarića harem i prisustvujemo dženazi.
Ostali su po dogovoru polako pristizali u Ljetnikovac Radobolja.
Za neke je to bio prvi susret sa nekadašnjim školskim kolegama nakon pola stoljeća, iako samo taj nedostatak dobro namirili susretima prije proslave, kao i objavljivanjem slika na viberu i facebooku.
Svečanost je počela prozivkom, a prozivku je obavila naša draga razrednica Dženana Krpo - Mulić, po spisku kojeg su pripremili organizatori. Prisutni su u najkraćem govorili o sebi i dešavanjima u proteklih 50 godina. Naravno sve je bilo ispunjeno dozom humora i smijeha.
Posebno nam je bilo drago da su našoj svečanosti, pored razrednice, prisustvovali i profesori Danilo Marić i Milenko Krzman.
Moglo bi se još mnogo toga napisati na ovom mjestu. Po dogovoru, vijest o svečanosti smo poslali mostarskim portalima: Nova Sloboda, Bljesak i Mostarski.ba, koji su našu godišnjicu obilježili kao vijest dana. Tokom naredne sedmice vijest je objavljena i u Dnevnom listu Mostar, pod naslovom:

Jedna lijepa priča iz Mostara: Podsjećanje na sretne dane iz školskih klupa.

Tekst smo već objavili na početku ovoga bloga. 
Slijede slike sa proslave uz napomenu da ovo ni u kom slučaju nisu sve slike, koje smo već postavili na viberu, ili poslali putem e-maila. Ko god smatra da bi još neka slika trebala biti postavljena, ostaje otvoreno, pošalje je i biće sigurno objavljena.

Ugodno uživanje još jednom uz pregled postavljenih fotografija:

































































Nema komentara:

Objavi komentar

Kafa u Bristolu – 12. august 2024.

  Da zabilježimo podatke, barem, kako je to najavljeno iz meteoroliške službe, jutro je još bilo u znaku dvocifrenih temperatura, koje počin...