ponedjeljak, 5. kolovoza 2019.

Poziv na proslavu 50 godina mature - 12. juni 2019.











EMŠC – ELEKTROTEHNIČKA ŠKOLA
GENERACIJA MATURANATA IZ 1969. GODINE

POZIV

Drage kolegice i kolege koji ste prije 50 godina završili Elektrotehničku školu pri EMŠC u Mostaru sa posebnim zadovoljstvom i radošću pozivamo vas na proslavu 50-e godišnjice mature, koja će se održati dana 06.07.2019. godine (subota) u Ljetnikovcu Radobolja - Ilići. Naravno na proslavu ćemo pozvati i dostupne nam profesore.

Predviđeno je da se počnemo okupljati u 18 sati, da se neki ponovo “upoznaju”, popijemo neko piće, zamezimo, nakon čega bi razrednica u 19 sati izvršila prozivku svih prisutnih učesnika, sa našim kratkim predstavljanjem svoga životnog puta iz proteklog perioda i sadašnjeg stanja.

Oko 20 sati bi počela večera, a uz jelo i piće slušat ćemo hitove iz naše mladosti, pričati o svemu što smo doživjeli i preživjeli, najbolje da preskočimo bolesti i da to veče zaboravimo na sve probleme. Pjevat će nam Romeo Nikolić, pobjednik regionalnog takmićenja “Nikad nije kasno”, zajedno sa svojom grupom, repertoar će se svidjeti svima. Tokom večere možemo da prošetamo pored Radobolje, vani popijemo piće, razgovaramo u grupama i dr.

Naši domaćini su izjavili da možemo ostati i nakon pola noći, zavisno o raspoloženju, kondiciji i želji svakog pojedinca.

Naglašavamo da svi možemo ovu proslavu učiniti još ljepšom, uzbudljivijom, ako treba i nezaboravnom, imamo mogućnost da zapjevamo, zaplešemo, ispričamo neku šalu, vic i sl. Kada se prisjetimo zajedno provedenih dana u našoj mladosti, prije svega nekih nestašluka i zabavnih situacija, kada nas obuzmu emocije, onda ne treba da imamo bilo kakvih ograničenja, ne treba se strogo pridržavati programa, dajmo sebi malo oduška.

Za troškove proslave predlažemo da prilikom dolaska svi učesnici, odmah po dolasku, od 19 do 20 sati uplate po 100KM, našem kolegi .



Mostar, 12.06.2019. godine
 ORGANIZATORI





DODATAK UZ POZIV

Dolazak u Iliće se dogovora individualno, za sve koji namjeravaju popiti koju čašicu više predlažemo prevoz taksijem.

Za one koji to žele planiramo “dnevni skup” u zgradi gdje je bila naša škola, bez rezervacije, i to u periodu od 15 do 18 sati

Za izlaganje pri prozivci treba u 2-3 minute ubaciti 50 godina, predlažemo da se iznesu samo osnovni podaci (gdje živi, gdje je radio-la, djeca, unuci i sl.), jer kasnije, tokom večere imamo vremena za detaljnije o svemu popričamo.

Pošto svi imamo mobitele, odnosno kamere onda će vjerovatno svi ponešto i ovjekovječiti, tj. snimati, pa da učinimo svima ono što je snimljeno dostupnim bilo bi poželjno da te snimke postavimo na viber grupi, tako da ih imamo na jednom mjestu (odakle bi kasnije i drugi, koji nisu u viber grupi mogli doći do svih snimaka). Ukoliko bude zainteresiranih možemo izraditi i printanu verziju tih slika (tzv. book), ali obzirom na cijenu to neće biti obavezno.

Moguće poželiti neku pjesmu, ako Romeo zna svirati i pjevati neće biti problem, samo ne bi to trebalo odmah tražiti (dok se ne vidi hoće li je biti), ali ni u većoj mjeri.

Treba voditi računa da profesori neće snositi troškove, kao i da se mora platiti i za Romea i njegovu grupu.

Na kraju večeri od prikupljenog novca treba platiti Ljetnikovcu Radobolja (za večeru i salu), kao i Romeu Nikoliću i grupi. Može se desiti da manja svota novca nedostaje (što bi nekolicina bolje stojećih pokrila) ili ostane (što bi vratili slabostojećim).

Za proslavu pripremiti spisak sa svim podacima, koji ćemo svakome ko dođe dati printano, a svima poslati i na e-mail, viber...

O proslavi obavijestiti sredstva javnog informiranja (RTVMO, Bljesak.....)

ORGANIZATORI







Nema komentara:

Objavi komentar

Kafa u Bristolu – 12. august 2024.

  Da zabilježimo podatke, barem, kako je to najavljeno iz meteoroliške službe, jutro je još bilo u znaku dvocifrenih temperatura, koje počin...